Arbejdet fortsætter…

Efter en god dag ved båden er fribordet i SB side ved at give efter for barberblade og slibepapir. Jeg har nu fundet den mest optimale arbejdsgang og progressionen er, for mig, til at få øje på…

image

Efter er at alle malingslag er skrabet af med barberblade kan den lysegrå spartelmasse slibes med en festool excentersliber med slibenet korn 80, indtil næsten alt er fjernet. For at passe på gelcoaten skal der efterfølgende slibes med en Mafell rystepudser korn 120 ell 180. Herefter stoppes slibeprocessen og der kan primes og males når temperaturen giver mulighed for det.

Hermed er det også, næsten, definitivt at vi maler fribordet i stedet for at vandslibe og polere den oprindelige gelcoat op.

På billedet herunder kan man se den tynde støbte vandlinje som betyder at jeg ikke behøver at udvise speciel forsigtighed ved slibning af den gamle vandlinje, og det er rigtig rart:-)

image

På opfordring af Peter Bruun borede jeg for et par dage siden et 10mm stort hul i bunden af forfinnen til roret. Grunden var en formodet mistanke om at der skulle være samlet en vis mængde vand i den hule finne.

Jeg må indrømme at jeg var noget overrasket da boret gik igennem den tykke finne og en tyk vandstråle stod ud i luften… Jeg vil tro at der på kort tid løb 2-3 liter vand ud på gulvet!

Nu skal jeg med en slange have suget det sidste vand ud så det hele kan stå og tørre op indtil foråret, hvor der skal lukkes til igen.

Nu er jeg spændt på at se hvordan gelcoat og evt glasfiber ser ud når jeg får skrællet malingen af finnen.

Jeg skal helst opnå at der ikke er store blærer i finnen når båden hives på land efter en sæson i vandet igen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s