Sikkerheden er vigtig!!

Når man som børnefamilie er ved at planlægge en sejltur som vil bringe een over de store oceaner, så er man nødt til at forholde sig til hvad man gør hvis alt går galt… Det er man nok også selvom man ikke har små børn ombord og selvom man ikke skal krydse nogle af de store oceaner, men når man som os, overvejer at krydse Atlanten og senere måske endda tage båd og familie med ud i Stillehavet, så stiller det ret store krav til sikkerhedsudstyr.

Vi har længe vidst at vi skulle investere i en redningsflåde og har også længe vidst at det skulle være den bedste på markedet…

I går bestilte vi så vores 8 personers Viking RescYou Pro, som er beregnet til langturssejlads.

RescYou_wallpaper_W1280xH1024_dec2011_1

Med over 21.500,- er det en af de store poster på budgettet, men det bliver nu rart at få den monteret oppe på dækket med sit udløserrelæ, så vi ved at den vil komme til overfladen og puste sig op, hvis Gorm den Gamle går ned!!!

Sikkerhedsudstyret på sådan en tur begrænser sig dog ikke til en redningsflåde. Der skal også købes flere og nyere nødblus, EPIRB, Håndholdt VHF, Livliner, Sattelittelefon og mange andre ting, så det er godt at der “kun” er 26 måneder til vi skal afsted…

 

4 thoughts on “Sikkerheden er vigtig!!

 1. Jeg er som søster til kaptajnen jo evigt taknemmelig for at han agerer ansvarlig forældre og ægtemand og ikke lader hånt om sikkerheden. Når den kommer på plads så er man jo så godt forberedt man kan blive og så er der sådan set kun tilbage at nyde 🙂

 2. Ja der er noget sikkerhed man kan købe sig til… og så er der den sikkerhed der ligger i at være klar i forhold til kunnen, erfaring og rettidige beslutninger:-)

 3. Hej Jonas

  Her er det jo også vigtigheden at alle om bord (voksne) kan udføre de nødvendige nød procedure bl.a. nød opkald og nød blus håndtering, samt det at der kun er én der tager kommandoen i en nødsituation, men alle skal kunne vide hvad de skal gøre.

  Det er også vigtigt at alle om bord kan betjene radio og satellit telefon hvis en sådan findes.

  Også vigtigt er det at flere kan navigere og kan styre en sejlbåd i tilfælde mand over bord optræder, det skal man altid indøve med de besætnings medlemmer der er om bord. Og altid hvis kan skifte besætning.

  Men stort tillykke med SRC certifikatet.

  Gert

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s