VC Tar2

På værftet i Nexø står Gorm den Gamle stadigvæk i sit stativ, omend nu lidt mere usikkert…

For at kunne male bunden er støtterne på siderne fjernet og erstattet med surringer og reb som skal holde Gorm den gamle på plads i sit stativ i mens der primes og males bund.

Det var med en vis forsigtighed og spænding at støtterne blev fjernet i dag, efter at jeg havde forsikret mig om at GDG var sikret tilstrækkeligt til at den ikke pludselig skulle vælte om på siden. Alt gik dog fint og efter lidt forberedelser og en kop kaffe kunne arbejdet med at prime bunden begynde.

Jeg havde blandet 2,5 liter VC Tar2 som jeg har valgt som primer og nåede halvandengang rundt – inklusiv køl og ror.

Malerarbejdet startede klokken 13.00 og sluttede først klokken 16.30, og det er kun fordi jeg har fået udleveret en nøgle til værftet at jeg kan tillade mig at arbejde de sene eftermiddage.

Nøglen betyder også at jeg kan tage på værftet i weekenden hvor der ikke er andre der arbejder dernede og male finishlagene. Roen i weekenderne bevirker at det vil være mere rolig luft med meget mindre støv som følge.

Ror, skæg og udsatte områder i vandlinjen er blevet behandlet med epoxy iblandet fugtspærre (additiv 422). Områderne er derefter blevet vasket ned i ferskvand, tørre og slebet.

Fribordet er blevet primet to gange med Epifanes to-komponente epoxyprimer. Kølen har fået Internationals to-komponente epoxyprimer Interprotekt og nu skal bunden altså smøres ind i 6-7 lag VC Tar2, som er en af Internationals to-komponente epoxyprimere til under vandlinjen og som har en god osmosebeskyttelse. Desuden er VC Tar2 den primer der skal bruges når man som jeg vælger at bruge VC17 Extra som bundmaling.

Image

 

På billedet ovenfor kan man se støtten i SB side er fjernet og en surring er sat fast for at holde båden i ballance.

Ovenover surringen kan man skimte et 18mm tovværk som er gjort fast i en bådvogn (med båd på) som holder 10-12 meter væk. Tovet er  ført igennem en blok på ruffet og tilbage til en af spilkopperne.

Tilsvarende anordning er selvfølgelig lavet på BB side.

 

Image

 

Fribord er primet to gange, kølen er primet tre gange. Overgangen mellem køl og bund er spartlet op med Sikaflex 291i og slebet.

Bunden er begyndt primet 1. gang.

 

Image

 

Herover er bunden primet to gange. Vandlinjen males hele tiden med små overlap og hele tiden forbi øverste og nederste kant af den kommende hvide brede vandlinje.

Det er specielt vigtigt at der er VC Tar2 under den kommende hvide vandlinje og også gerne en smule over den, da båden må forventes at “tage på i vægt” over de næste to år.

Når jeg har fået primet BB side af bunden og det hele dermed har fået 2 lag primer er det tid til at spartle.

Jeg tænker at spartle med West System 409, da 410 skal beskyttes mod opløsningsmidler med et lag epoxy, og den arbejdsgang er jeg gerne foruden.

Men er der mon nogen af jer der har erfaringer med at spartle ovenpå VC Tar2??  Så hører jeg gerne fra jer:-)

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s