Vindror!

Så er typen af vores vindror bestemt og depositum betalt – levering i midten af august.

Det blir et Monitor som skal styre for os på de lange stræk og være vores ekstra og utrættelige gast i cockpittet.

Vi har absolut INGEN erfaring med at sejle med vindror og vores valg er taget udelukkende på andres erfaringer og på anbefalinger på nettet.

Ingen tvivl om at Monitor er en af de store spillere på markedet, men valget kunne måske også være faldet på Aries, Windpilot, Hydrovane, First-Mate ect. ect. Hver af dem har deres forsdele og ulemper.

En af ulemperne ved Monitor er prisen, som ved første øjekast virker urimelig høj, men jeg håber at vi ser anderledes på det når vores vindror for 3. døgn i træk har stået for styringen over Biscayen, eller styrer upåklageligt dag ud og dag ind på turen over atlanten.

Følgende lille citat fra en tilfreds Monitorejer håber jeg vi kan oversætte til dansk om 2,5 år, og bruge i en rejseberetning, uden andre ændringer end destinationerne…

Citatet er af Jim Hiemstra som på billedet ses henslængt i cockpittet på en aftenvagt, i mens hans Monitor klarer det hårde arbejde:-)

Image

“The Monitor is one of the best performing pieces of gear on my Island Packet 32, First Tracks. The operation is smooth, quiet and predictable. During a recent trip from San Francisco, CA to Puerto Vallarta, Mexico, the Monitor steered perfectly, in 20-25 knots downwind, for days at a time. The Monitor definitely lets the crew relax and rest while sailing. Awesome product!”

 

 

3 thoughts on “Vindror!

  1. Hej Jag seglade 55 000 nm med min Grinde med ett vindpilot vindroder monterat på roderbladet och det fungerade utmärkt

  2. Hej Gorm og besætning. Jeg har sejlet lidt med et Monitor vindror. Det virker rigtigt fint – eneste betingelse er at bådens sejl er i balance, og dermed at båden er neutral på roret. På første sejlads med vindroret styrede det bare super på alle kurser fra bidevind til plat læns – nærmest som et moderne stykke elektronik. Jeg er nu ved at montere “Helmuth”, som vores vindror hedder på båden og glæder mig rigtigt meget til igen at blive vindrorssejler. Mvh. Jan P

  3. Hej Jonas, dit nyerhvervede Monitor ser fint ud. Det bygger øjensynlig på principperne fra Aries, men er i stedet for Aries’ støbte alumiium bygget af rustfrit stål. GDG havde påmonteret et Aries da den var i Skotland (Vivi’s og mit fra vores Grinde) Vi lagde i øvrigt et billede af GDG i Caledonian Canal, hos jer i restauranten i Gudhjem 5. oktober, da I var sejlet til Tejn. Aries’en fungerede meget fint, ikke mindst fordi Kaskelotten er så kursstabil, som den er – selv i høj medløbende sø.
    At GDG hænger lidt tungt med hækken, er ikke alene Monitor’s skyld. GDG har hele tiden haft en lidt tung bag. Det er bare med at trimme vægten frem og at have minimum gods i agterrummet. Som det er tilfældet med Grinden, er det også med Kaskelotten sådan, at det ikke går særligt ud over sejlegenskaberne, at de har lidt vægt agter. Dér adskiller de sig virkelig fra de fleste andre sejlbåde.
    Tog et foto af det fine, nye ror på kaskelotten, da den 5. oktober lå i Tejn: http://guttknecht.dk/monitor.jpg

    Hilsen Steen Guttknecht

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s