Atlantic Odyssey eller ej?

Tilmeldingen til Atlantic Odyssey 2016/17 er åben og vi har ventet den med spænding. Ikke fordi vi som sådan har en risiko for ikke at kunne komme med i Odysseyen over Atlanten, men mere fordi vi har set det som mentalt afstressende at få  klarhed over den del af planlægningen – altså at vide præcis hvornår vi vil starter atlanterhavskrydset og med hvem.

Men nu hvor tilmeldingen er mulig, så kommer tvivlen snigende sig ind på os. Ikke en tvivl på om vi vil over dammen, men snarere en tvivl på om vi overhovedet vil følges med et kommercielt set up som Atlantic Odyssey eller ARC’en (Atlantic Rally for Cruisers).

Vores vel nok to væsentligste argumenter for at vælge at følge Odysseyen er

1-  af sikkerhedsmæssig karakter og

2 – af hensyn til en formodet større tryghedsfølelse for familien hjemme i DK

Blandt andet vil deltagerne i Atlantis Odyssey blive præsenteret for diverse sikkerhedsprocedurer, herunder hvordan det foregår når man ligger i sin redningsflåde og bliver samlet op af helikopter. Alle – børn som voksne, gennemgår alle sikkerhedsøvelserne og der er da noget betryggende I at vi alle vil have set en redningsflåde og en helikopter indefra inden vi begiver os ud på  3 ugers sejlads uden landkending.

AO1-safetydemo-7

 

AO1-safetydemo-4

 

AO1-safetydemo-2

 

 

Billederne herover er fra dette års forberedelser på lanzarote og er fundet på Atlantic Odyssey’s officielle hjemmeside: http://cornellsailing.com

 

Men hvis sikkerhed og tryghed skal være i højsædet, så virker det jo på den anden side ulogisk at man kommitter sig til at tage afsted på en bestemt dato, uanset hvordan vejrudsigten ser ud og uanset hvor stærk og stabil passatvinden er.

Prisen for at deltage i Atlantic Odyssey for en familiebåd med børn ombord er 250 Euro, altså 1875,- og inkluderet i prisen er 14 dages havnepenge. 7 dage på Lanzarote og 7 dage i St Lucia, så det er bestemt ikke prisen der skal gøre at man ikke melder sig til…

Vi vil nok forsøge at skabe kontakt til andre FTLF’er, som skal over på samme tidspunkt som os, og lave en lille form for rejsefællesskab med dem. Allerede nu har vi faktisk kontakt til et par både som har planlagt at krydse fra Kap Verde i januar og det lader til at de fleste der går med disse planer er villige til at udveksle overvejelser og erfaringer. Det kune være hyggeligt hvis der var en håndfuld både som man kunne følge på mail eller SMS på vej over.

Selvfølgelig er vi mest på udkig efter både med børn ombord og lige præcis her har vi på fornemmelsen at Odysseyen er ret stærk. En del børnefamilier krydser med dem hvert år og der er faktisk en klækkelig rabat på deltagelsen hvis man sejler med børn under 16 år – og det kan man jo godt sige at vi gør:-)

Første skridt i forhold til en afklaring bliver at deltage i FTLF’s vintertræf i Silkeborg. Her håber vi på, ud over at få en masse inspiration til det at være på langtur, at møde andre langturssejlere som skal afsted i 2016 og som vi kan holde lidt kontakt med. En endelig afgørelse i forhold til deltagelse i Odysseyen eller ej, må derfor venter til engang i foråret…

 

En lille note:

Et rigtig godt vennepar til os havde ellers proklameret deres ankomst i Caribien til nytår 2017, så vores tradition med at holde nytår med dem ikke ville blive brudt, men vi har nu meddelt dem at vi med stor sandsynlighed vælger at udskyde krydset til start januar for at nyde godt af en, som oftest, mere stabil vejrsituation.

Heldigvis var vores vennepar hurtige til at meddele at de da bare kunne holde en lang vinterferie i Caribien i stedet – se det er rigtige venner:-)

Til gengæld har vi netop meddelt dem at vi ikke tager med på dykkerferie til februar. Jo vist kunne en ferie være dejligt, men vi bliver simpelt hen nødt til at fokusere på vores igangværende projekt og allokere alle midler til det. Så imens “alle” andre suser rundt og nyder deres vinterferier alle mulige mere eller mindre eksotiske steder, så bliver besætningen på S/Y Gorm den Gamle hjemme på deres gamle bondegård og prøver at få lidt styr på de bygningsmæssige foranstaltninger der også skal være på plads, når man skal rejse fra sit næsten 200 år gamle hus i de 8 mest blæsende og regnfulde måneder af den danske vejrcyklus:-)

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s