Drømme , virkelighed og godt nytår

Her nogle dage inde i det nye år nærmer hverdagen sig med alarmerende hast.

Det har været en dejlig juleferie med masser af tid sammen med familie og venner god mad og tid til fordybelse…

f77eb0b5f294d759c2f4cdc356496946

Som forventet bød juleferien på læsning af Christian Liebergreens 11 meter frihed, og uden at skulle rode mig ud i en motiveret anmeldelse af bogen, så vil jeg bare opfordre alle med den mindste smule eventyrlyst i blodet til at læse den.

Efter selv at have læst den tørrede jeg den af på en af mine gode venner. En fyr som ikke er sejler, men som jeg anser som en af de største eventyrere – på godt og ondt – i min umiddelbare nærhed.

Også han var meget begejstret, både for bogens umiddelbare fortælling, den mentale og sociale rejse Liebergreen tager læseren med på men også for bogens opbygning som appelerer til at man læser bogen på samme måde som forfatteren sejler jorden rundt – non stop!

Jeg kommer til at tænke på dette citat af Kløvedal:

Når drømme bliver til virkelighed, har de det med at hilse en hårdhændet velkommen

Kløvedals citat kunne sagtens være en undertitel til bogen, men det er også facinerende at læse, at efter at drømmene er blevet til virkelighed og når denne virkelighed derefter bliver hverdag, så skabes der plads for drømme igen.

At Christian så netop begynder at drømme sig ind i det projekt han står midt i, må sige noget om den intensitet han udlever sin virkelighed med.

11 meter frihed er en bog til alle med eventyr i maven, og interesse for hvad der sker, når et menneske opsøger den yderste grænse.
Kun en håndfuld mennesker har prøvet at være ni måneder alene på havet. Christian H. Liebergreen sejlede uafbrudt i 260 døgn, hele vejen jorden rundt – uden at komme i land, uden at møde andre mennesker.
Det blev en rejse ud i verdens mest øde og stormblæste havområder, men også ind i sindets afkroge. Bogen er et ærligt indblik i en verden få mennesker har besøgt.

Anyway – skulle du have lyst til at læse bogen så send mig en mail med din adresse og jeg sender den til dig. Så kan du returnere den når du er færdig.

Du kan også bare kommentere på dette indlæg med oplysningerne, så vil bogen være på vej:-)

 

Minimatroserne fik “Med Tante Andante på de blå oceaner” i julegave og den er vi ved at læse som godnatlæsning.

Det er en god og lærerig bog hvor minimatroserne bliver præsenteret for søkort, kompas, farvandsafmærkninger, søvejsregler, begreber på en båd, kontinenter og oceaner og en masse andet som er godt at kunne:-)

Bogen læser vi i et stille og roligt tempo og imellem kapitlerne kan Tante Andantes mange sange fylde stuerne:-)

 

Til sidst vil jeg og resten af besætningen på Gorm den Gamle bare ønske jer alle et rigtig godt nytår hvad enten i er sejlere eller ej:-)

– og til de sidst ankomne følgere af bloggen vil vi ønske jer velkommen ombord. I er altid velkomne med spørgsmål og kommentarer og skulle I komme forbi Gudhjem inden 25. juli 2016, så ser vi jer gerne ombord!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Drømme , virkelighed og godt nytår

 1. Hejsan!!

  Tack för en fin blogg under året! Även ni är välkomna att besöka oss i Viken, norr om Helsingborg och min Kaskelot. Jag följer alla era inlägg med stort intresse då även jag/vi planerar för en jordenruntseglats om några år.

  Ha ett riktigt Gott Nytt År och lycka till med era fortsatta planeringsarbeten!

  Med vänliga hälsningar

  Niclas Ramberg
  Bygatan 27, Viken

  P.S Om ni kommer till Viken så ring mig gärna innan på telefon 0046-70-6295508. D.S

 2. Hej Niclas!
  Det lyder spændende med jeres tur jorden rundt – hvornår regner I med at tage afsted??

  Hvad er det for en kaskelot du har – kender du byggenummeret?

  Hvis du skulle have lyst så er jeg meget interesseret i at se et par billeder af skibet – Og det tror jeg måske også der er flere af de kaskelotejere som følger denne blog der er:-)

  Vi har ingen planer om ture nord for Malmø, men jeg lover dig at vi ringer hvis vi skulle komme forbi Viken.

  Pt. har vi planer om at mødes på sjælland i løbet af 2015 med så mange kaskelotejere som muligt.

  Jeg orienterer her på bloggen når jeg har mere info…

  Jeg håber jeg hører mere om jeres jorden-rundt planer!

  Vh
  Jonas

 3. Hej Jonas! Såg inte ditt svar förrän nu. Jag vet inte skrovnumret på min Kaskelot men den beställdes av en amerikan på Amerikanska Samoa och hade som första hemmahamn Honolulu på Hawaii, intressant eller hur? Min mast är inte heller genomgående då den första ägaren istället ville ha masten på däck med en rejäl maststötta istället.
  Mina planer är att kasta loss runt jorden om 5-7 år. Håller precis som ni på att utrusta båten efterhand. Har precis bytt motor till en Volvo Penta, fyrcylindrig och på 40 hk, vilket har blivit ett rejält lyft. Generatorn är dessutom på 115 Ah. Har även i våras byggt fasta rutor till båten. Nästa investering är att byta förstagsprofil samt även ha ett inre förstag där jag ska ha en rejält revbar kryssfock. Därefter en watermaker och en Duogen vind/släpgenerator. Jag kan skicka lite bilder på min båt via MMS om jag får ditt mobilnummer.

  Som sagt; Ni är hjärtligt välkomna till Viken. I Hornbaek finns också en fin Kaskelot som heter Sjölöve som ni samtidigt kan hälsa på.

  Med vänliga hälsningar

  Niclas Ramberg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s