Halvvejs…

Halvvejs kan egentlig være en træls status for noget man er igang med. Hvis tiden eller anstrengelserne for at nå til ‘halvvejs’ har været en stor prøvelse, så kan det nok virke ret uoverskueligt, at man kun er nået halvvejs – ja måske kan det at nå halvvejs netop være det der gør at man opgiver det man er igang med.

Halvvejs er ofte tid til refelktion. Det er her man gør status og det er her man finder ud af om man vil fortsætte.

I nogle tilfælde, hvor det at stoppe – at bakke ud – ikke er en mulighed, der bliver halvvejs dog som oftest et positivt vendepunkt. Jeg tror at man er mere fokuseret på halvvejs hvis man gerne vil nå til enden og at halvvejs på den anden side godt kan blive rundet i ubemærkethed hvis processen som halvvejs ‘ligger i’ er vigtigere end selve målet.

For præcis 17 måneder og 3 dage siden startede denne blog op, og i dag er vi nået præcis halvvejs i planlægningen frem imod vores afrejse.

Hvad kan vi så bruge vores halvvejsreflektion til?

Vi kan i hvert fald konstatere at vi langt fra er kommet halvvejs i forhold til at indrette Gorm den Gamle til langtur. Det skal vi dog ikke umiddelbart lade os skræmme af, da vi har forudset at det meste arbejde skal ligge i vinteren 2015/16.

Indkøbsmæssigt skulle vi umiddelbart være over halvvejs og det er da en rar fornemmelse at udgifterne til båden i de sidste 16 måneder, umiddelbart ser ud til at være lavere end i den første halvdel af forberedelserne:-)

Mange af vores indkøb ligge nu og fylder det meste af køkkenet i vores turistlejlighed og det bliver da dejligt når vi stille og roligt kan gå igang med at forvandle Gorm den Gamle til en fuldblods langturssejler.

For os har tiden indtil nu været god og der har været tid til, og er stadigvæk tid til, at forberede hele familien på at vi om 16 måneder vil være en af de mange langturssejlerfamilier, som mener at livet er andet end arbejde, skole og institutioner. Men denne process er samtidig også den som kaster det mest negative skær over projektet og man skal virkelig forsøge ikke at lade sig rive med af familie og venners bekymringer, advarsler og spørgsmål som man på ingen måde har en chance for at svare på og som kan få projektet til at virke usikkert og uovervejet.

Men faktum er, at ingen af os ved hvordan det er at krydse Atlanten før vi har prøvet det. Ingen af os ved hvordan det sociale liv ombord vil blive påvirket af at have en gast med på vores 20 m2 i 21 dage. Ingen af os ved hvor ofte vi bliver søsyge og hvordan vi reagerer på det. Ingen af os ved hvordan det er at sejle igennem den engelske kanal. Ingen af os ved hvordan ungerne vil opleve 240 dage væk fra venner og skole. Ingen ved om passaten vil være stabil eller om vi vil blive mødt med uforudsete vejrsystemer og ingen ved om vi overhovedet når helt til Caribien…

Men det er jo netop det fantasitiske ved at tage på eventyr!! Vi er ikke ‘bare’ på vej på ferie og vi er ikke ‘bare’ på vej ud og rejse. Vi er på vej ud i noget, som vi på ingen som helst måde kan forudsige hvordan vil ende. Vi kan have nogle planer og intensioner, men når alt kommer til alt, så har vi ikke den fjerneste ide om indholdet i vores eventyr. Og hey! Er det ikke præcis netop derfor det er et eventyr?? Vi vil gerne bevare eventyret. Vi vil gerne gå det uventede, uforudsete og overraskende i møde og leve vores helt eget eventyr… Der er altså rigtig mange spørgsmål der ikke kan besvares – men det betyder ikke at turen ikke er velforberedt og det betyder ikke at vi tager unødige chancer. Vi tager de forholdsregler vi mener er nødvendige i alle situationer og sender Pippi Langstrømpe og hendes livsmotto en venlig tanke:-)

Måske er det nu på tide at få bestilt og læst Lars Bo Kirks bog ‘Halvvejs’

Halvvejs

Citat fra http://www.halvvejs.com:

Halvvejs er en bog for alle, der ind i mellem reflekterer over livet og den tid, vi har – samt alle, der gerne så tilværelsen have lidt mere kant.

Her kan man læse de første kapitler i bogen – helt gratis:-)

http://www.halvvejs.com/uddrag-fra-halvvejs/

Og vil man se en lille youtube teaser så kan man gøre det her, men jeg vil godt advare om at det er ikke helt samme glorificerede billede som Kurs mod fjerne kyster giver:-)

Imens Gorm den Gamle stadigvæk ligger i sit vinterhi er der masser af projekter her på gården. Vigtigst er det at der endelig for alvor er blevet taget hul på at få lagt gulvet ude på salen. De brede planker i 7 meters længde har nu tørret tilpas meget og selvom de ligger og vrider og vender sig, så går det an at få dem skåret til, fræset og presset sammen med dunkraft og mukkert.

DSC_0020

Og når gulvprojektet virker for uoverskueligt og tungt, så er det dejligt at nørle lidt med de små ting, som for eksempel denne lille mahogni yoyo som jeg har lovet at lave til husets mindste. Den mangler lige 6-7 gange lak og skal så samles omkring en 6 mm rustfristålaksel – der er nu noget over et stykke godt træ og en masse lak, også selvom man ikke kan sejle i det:-)

DSC_0006

Og så er der jo en restaurant som skal åbne d. 28. marts, men det ligger heldigvis udenfor denne blogs interessefelt:-)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s