En søndag morgen

Det er søndag morgen, efter to meget travle og lange dag på restauranten. Det har været bededag, med selskaber og en masse glade mennesker, men også en weekend hvor minimatroserne  har været passet hos deres farmor og farfar fordi far og mor skulle arbejde på restauranten begge to.

At få børnene passet (ud over alm. institutionstid) fordi man skal på arbejde er måske hverdag for mange familier, men ikke for os. Og når det sker står vi altid tilbage bagefter og overvejer om vi kunne have organiseret det anderledes. Men faktum er, at minimatroserne elsker at blive passet af farmor og farfar, og ud over at farmor er ret træt efter sådan en overnatning med “de små”, så skal vi nok ikke have det så dårligt med det:-)

At stå op sådan en her søndag morgen hvor der ikke er noget vind, solen er på vej op på en skyfri himmel, østersøen er blik stille, bortset fra nogle enkelte mørke striber af landbrise i et lille bælte tæt på kysten, fasaner, kaniner, harer og rådyr pusler rundt i haven og nyder det ufriserede terren og man kan sidde og nyde sin kaffe imens huset lige så stille vågner – det er fantastisk!!

Men det er alligevel ikke mere fantastisk end at jeg sidder og drømmer mig ned på båden med hele familien. Jeg prøver at fremprovokere følelsen i kroppen af at vågne i en stille havn hvor morgenkaffen kan nydes i det kølige og dugfriske cockpit og hvor gasblusset og petroliums lampen overraskende hurtigt breder en behagelig varme og den velkendte duft af gas og lampeolie.

Vi er mærkeligt nok ikke enige om de forskellige duftes kvaliteter, skipperinden og jeg. Hvor jeg nyder duften af olielamper, gasapparater, trætjære, lak, benzin og diesel, så nyder skipperinden den rene og friske duft af ingenting:-) Og på forunderlig vis, så tilgodeser livet på båden til fulde begge næsers behov…

Denne søndag morgen skriger på sejlads, familiehygge i båden og langtursdrømme og jeg vil tro at vi pakker legetøj, mad og lidt værktøj sammen om et par timer og drager i båden. Vi kan ikke sejle nogle steder da alle spil i cockpittet er afmonteret og lufttemperaturen endnu ikke har været til at lave gelcoatarbejde, men vi kan sagtens lege langturssejlere på ferie i fremmede havne og vi kan sagtens øve os i at være på båden og skabe aktiviteter for alle ombord, om det så er i kahytten i cockpittet, på dækket i gummibåden eller på kajen…

God søndag til jer alle – og god det bliver den:-)

Sejlerhilsen

GDG

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s