Ny udestue…

Jeg har på ingen måde tid til lange blogindlæg, men jeg er nødt til at vise vores nye cockpit frem som ‘vores’ bådebygger Niels Løvstad har lavet.

Det gamle cockpit var træt og ville ikke med til Caribien og det skal man acceptere… Så Niels blev overtalt til at sætte tid af til at hjælpe os ud på den blå hylde med ny udestue og det næsten færdig resultat ses herunder:-)

Vi er voldsomt tilfredse med resultatet og vil med sikkerhed glæde os over Niels’s fine arbejde i mange år fremover.

En kæmpe tak skal også gå til Johan Fogh som er den glade ejer af Kaskelot no 35 – ‘Karoline’. Johan var forbi os for et par år siden til en hyggelig snak i Gudhjem havn og i den forbindelse så vi billeder af det nye cockpit han havde fået lavet. Da vi nu stod overfor samme operation og da vi var ret begejstrede for ‘Karolines’ cockpit, blev Johan kontaktet for at hente inspiration.

Få dage efter dumpede tegningsmateriale, notater og billede ind i både mailboksen og i postkassen og da teaktræsklumperne samtidig var blevet leveret kunne Niels gå i gang med arbejdet.

Gorm den Gamles cockpit blev ændret på nogle få punkter så vi nu har et funktionelt cockpit som tager højde for allerede monterede beslag, luger, vandstudse samt længde på minimatros og maximatros-ben. (Tak for det udtryk Gert:-)

 

Ellers er der jo afrejse lige om snart og vores To-Do liste bliver løbende konsulteret for at finde punkter som slet ikke er så vigtige at få lavet… Vi fokuserer 100% på de nødvendige installationer for at kunne komme afsted og så må vi acceptere at tage noget arbejde med os.

Pga arbejde med cockpittet sejlede vi ud i Nørresand for godt en uge siden og har meget svært ved at skulle sejle tilbage til Gudhjem havn igen – der er jo fantastisk her ude. Fred og ro, dejlig solnedgang, badestiger, tømmerflåder og en lille nyåbnet hyggelig cafe – tilstrækkelig langt væk til at den ikke genere freden på havnen:-) Ungerne bader gerne hver morgen og gerne flere gange om dagen, og selvom der er lidt langt op til toiletterne så er vi ret meget faldet til her ude på Nørresand.

Nørresand har faktisk den effekt på os, at vi i korte øjeblikke godt an føle os hensat til allerede at være kommet afsted og det er tydeligt at minimatroserne virkelig nyder de korte perioder hvor hele familien slapper af og er nærværende – det er bestemt ikke en hyldevare lige i øjeblikket!!

Det eneste der kan genere os er blæst fra NV’lig og N’lig retning. Det har endnu ikke været slemt men det ser ud som om at vi på onsdag godt kan blive nødt til at liste tilbage til Gudhjem – måske bare for en kort bemærkning, for vi har snakket lidt om at kaste fortøjningerne her fra i stedet for fra Gudhjem. Men det skal vi nok lige vende engang endnu:-)

Vi har nu boet på GDG en månedstid og den ser efterhånden ret beboet ud med alt hvad det indebærer af tøjbunker, bøger, legetøj, værktøj, tegninger, opvask og madvarer.

Faktisk betyder det at vi bor i båden der er nogle arbejdsprocesser som ikke er så nemme. For eksempel er det ikke så hensigtsmæssigt at male om læ, når vi bagefter skal ligge og sove i det samme rum. Det er heller ikke så fedt at madvarerne hele tiden bliver fulde af glasfiberstøv fordi man lige har et beslag eller en gribeliste som skal monteres med gennemgående bolte.

I morgen spiller Frankrig mod Island og vi har snakket om at sove på gården og så måske blive derhjemme et par dage imens nogle af de sidste ting der sviner og lugter bliver lavet… Så kan vi også lige vise flaget hos vores nyankomne turister som skal bo i vores turistlejlighed frem til dagen før afrejse.

Nu vil jeg vende tilbage til min lille forberedelsesboble hvor der ikke bliver taget så meget hensyn til den øvrige verden. Der er 14 dage endnu og det bliver MEGA rart at komme afsted og forhåbentlig kunne træde ud af boblen og nyde at vi faktisk har nået vores mål om at komme afsted på langtur. At drømmen om at sejle til Caribien og krydse Atlanten og bo med sin familie i en lille 10 meter lang glasfiberspand i 8-9 måneder faktiske slet ikke er en drøm mere!!

Jeg er i øvrigt ikke rigtig på FB og har kun een ven derinde, men hvis I kender nogle som kunne være interesseret i at følge vores lille eventyr så send dem gerne et link til bloggen.

Mange spændte sejlerhilsner

Besætningen på GDG

 

One thought on “Ny udestue…

 1. Kære Jonas og familie

  Hold da helt op , hvor er det cockpit blevet flot, jeg er død misundelig, Ja nu er der snart ikke lang tid til afsejling, og det går rigtig hurtigt de sidste dage. Håber i når det i skal, inden i kan nyde livet. Desværre fandt jeg ikke et kaskelot logo i mine gemmer som var godt nok til digital overførelsesprocessen, men jeg håber det lykkes alligevel for jer at få lavet et stempel.

  Hvad end jeres plan er efter den 17 juli og hvor i sejler hen er jo ikke nemt at spå om, vi sejler på ferie den 8 juli, og nordover til Limfjorden, så vi når ikke at mødes på jeres vej ud i verden, men tro mig jeg skal nok følge jer. Og hvis i for brug for hjælp eller andet undervejs, i form af dimser eller andet , så skal i bare sige til. Noget and et er ham Niels bådebygger bliver jo arbejdsløs her til vinter, tror minsandten han skal have lov til at lege med en Kaskelot mere hi hi.

  Jeg glæde mig på jeres vegne, og til at følge jer, minimatrosserne lyder som om de er klar, og de får en ordentlig een på opleveren.

  Foreløbelig vil jeg ønske jer al mulig godt på jeres tur, og som sagt glæder mig til at følge jer.

  Indtil da ha det godt og fair Windsor for GDG and Crew.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s