Vi venter på Orkanen Irma!

Der har været stille på bloggen i meget lang tid og det var meningen at det næste blogindlæg skulle være begyndelsen til nye eventyr i 2018 med Gorm den Gamle, men en naturkatastrofe er på vej mod det nordlige Caribien, hvor Gormen står på land og vi synes trods alt at det er noget som vedrører dem der følger vores blog…

Orkanen Irma, som for over en uge siden begyndte at forme sig vest for Cap Verde i det østlige Atlanterhav, har på sin rejse over Atlanten samlet kræfter og er tiltaget i styrke så den nu ser ud til at blive den voldsomste orkan Caribien har oplevet i over 10 år.

Pt ligger orkanen ca 250 km øst for Antigua og vi forventer at den rammer Antigua og Barbuda med fuldstændig ødelæggende kraft i morgen tidlig.

https://www.windy.com/?18.188,-56.733,5

Prognoserne antyder at der er en mulighed for at Irma’s centrum går lige nord om Antigua, men med middelvinde på 80 m/s og vindstød på over 100 m/s er vi så småt begyndt at forberede os på at bådene på Antigua Slipway hvor Gormen står, nok ikke får lov til at blive stående i deres stativer – på trods af at de er svejset sammen og surret til jorden.

Vi kan ikke gøre andet end at afvente det næste døgn og tænker på alle de lokale derude som kæmper for deres huse, forretninger og familier…

Til januar har besætningen på Gorm den Gamle flybilletter til Antigua, men bliver det en rejse ud til en båd der kan søsættes og fortsætte sin rejse, eller bliver det en rejse ud til en ødelagt båd og en ø der kæmper med genopbygning?

Aldrig har vi prøvet noget lignende og sjældent har vi følt os så magtesløse…

Baggrundsstof, animationer, satellitbilleder m.m. kan studeres i nedenstående link:

http://www.express.co.uk/news/weather/849735/Hurricane-Irma-path-update-track-models-map-forecast-NOAA-NHC-latest-news-USA

Vi vender selvfølgelig tilbage når vi ved mere…

 

6 thoughts on “Vi venter på Orkanen Irma!

 1. Ja i har fuldstændig ret i jeres beretning , må være et mareridt at vente på For de familier Der bor derude, kan kun håbe på det bedste

 2. Vi håller tummarna att allt går bra med GDG!
  Kristina o Uwe
  (besättningen på grinden ORCA S-185; Långedrag, Göteborg, Sverige)

 3. god nat kære venner. intet nyt kl 2400, så jeg ber også aftenbøn nu når jeg går i seng. kh. Uffe

  _____

  Fra: Vores Kaskelot – Gorm den Gamle [mailto:comment-reply@wordpress.com] Sendt: 5. september 2017 21:48 Til: karlsen-schortmann@webspeed.dk Emne: [Nyt indlæg] Vi venter på Orkanen Irma!

  gormdengamle posted: “Der har været stille på bloggen i meget lang tid og det var meningen at det næste blogindlæg skulle være begyndelsen til nye eventyr i 2018 med Gorm den Gamle, men en naturkatastrofe er på vej mod det nordlige Caribien, hvor Gormen står på land og vi syne”

 4. Hejsa,
  Vi har kontakt til en Benjamin på Guadeloupe. Benjamin er sammen med en fyr som har arbejdet i English Harbour og som kender fyrene i marinaen. Han siger at de ved hvad de har med at gøre så Gormen kan ikke stå bedre.
  Men en kategori 5 orkan er voldsom så vi må bare afvente…

  Al kommunikation bliver nok lagt ned i dage/uger, men Benjamin vil nok forsøge at få noget info igennem.

  Jonas

 5. Puha, det ser ud til at GDG er sluppet for det værste, vi krydser xx for at det er gode meldinger som kommer derfra på et tidspunkt.

  Orkanen Jose ser ud til at gå længere nord over end Irma gjorde, men Babuda er slemt ramt.

  🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s