Always check Noonsite!

Måske skal man ikke tro på alt hvad man læser men i dette tilfælde kunne straffen for at ignorere en update fra Noonsite have kostet en masse bøvl…

Som led i de sidste forberedelser inden turen skulle gå længere sydpå med stop på Los Roques var vi i gå igen igen lige en tur omkring Noonsite.com for at chekke situationen ud.

Og vi blev da lidt overraskede over følgende beskrivelse fra februar 2018:

Fees are currently in a state of flux here, so it may be prudent to wait a few months before visiting. It is possible that within a few months, taxes will stabilise and fees become more manageable, but currently the high cost of a visit here makes it unrealistic.

Læser man længere ned i teksten kan man læse at parkfee meget vel kan ligge på 150 USD pr fod for 15 dages ophold. For os vil det betyde en udgift på i omegnen af 30.000 kr!!! Lige så grotesk er det at betalingen skal falde i den lokale møntfod Bolivar, men da der slet ikke er så meget lokal valuta til rådighed er den eneste måde man pt kan betale dette vandvittige beløb på, at alliere sig med en lokal som vil acceptere at pengene bliver trukket på hans Debetkort imod at han bliver betalt i USD kontant…

Det må vidne om politisk uro og korruption som er nået til Los Roques. Øerne som er en del af Venezuela har igennem en årrække været at betragte som ret sikre at anløbe som sejler. Turistindustrien har gjort at mange af de lokale ikke er så fattige som på fastlandet og det har givet en vis ro. Og vi ved jo heller ikke om der pt. er uroligheder eller om det skulle være utrygt at sejle til Roques men vi ved at vi ikke hverken kan eller vil betale så meget for noget der andre steder koster i omegnen af 10 USD eller er gratis…

Den sidste del af turen hedder derfor nu Culebra – Culebrita – Vieques – måske st Croix – Bonaire – Curacao. Og når man lige har sunket skuffelsen over ikke at komme til Los Roques så er det vist ikke den værste rejseplan. Det ser endda ud til at vi i slutningen af næste uge kan få helt fredeligt vejr hernede, men det er lidt tidligt at spå om endnu.

Nå vi ville egentlig bare lige informere om situationen på Los Roques og informere familie og venner om ændrede rejseplaner:-)

Tilbage i Long bay St Thomas for at proviantere og cleare ud stødte vi i dag på en svensk familie med tre børn ombord som har sejlet herude nogle år men kun om vinteren. Hmm dem har vi nok en del til fælles med og det er muligt at vi lige bliver hængende en dag eller to for at snakke lidt med dem. Kunne forstå på dem da de kom forbi i deres dinghy, at de har kigget meget langt efter børnefamilier i år, så det er nok lidt træls hvis vi sejler allerde i morgen formiddag:-) Desuden kommer de lige fra Culebra så vi tænker at de nok har lidt tips og måske en pilotbog som vi kan bladre lidt i.

Sov godt:-)

Mange sejlerhilsner

Gorm den Gamle

2 thoughts on “Always check Noonsite!

    • tidlige svar sendt lidt for hurtig. Er over vinter/sommer i Willemstad en option, der er online id card for entry og mange fly til og fra.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s