Alva – uddrag fra en dagbog

Hej Alle☺ Her kommer udvalgte uddrag fra mine dagbøger.

D. 26. oktober

Hej og velkommen til min dagbog I dag er vi flyttet ned i Gorm den Gamle som er vores båd. Det var hårdt for der skulle vaskes rent og tørres af inden vi kunne flytte ind og her er mega varmt. Så mig og Sif tog os et bad og det hjalp godt på den private temperatur. I min køje er der nu et hvidt rent lagen og en hovedpude med æblepudebetræk på. En anden pude og et minisurfbræt med en tegning af Bob Marley. I enden af min seng er der en gennemsigtig papirholder, hvor mine minder, bøger og andre private ting er. Det er dejligt at vi er flyttet ned i båden, men her er også ret varmt.

D. 3. november

Kære dagbog I dag har været en stor dag for mig og CH. Vi har for første gang været nede og dykke med iltflaske. Det var super fedt, og der var mange farverige fisk og koraler. Da vi dykkede allerdybest var vi nede på 10m. Det er en helt anden verden. Vi havde en instruktør med, han hed Justin. Far var også med. Jeg vil gerne prøve det igen. Det var virkeligt sjovt. Jeg har lært at tømme min maske og hvad man skal gøre hvis ens mundstykke falder ud under vandet.

Hvis man skal tømme vand ud af masken, skal man tage en dyb indånding, presse 4 fingre mod masken på kanten over næsen og puste luft ud ad næsen mens man læner hovedet tilbage.

Vi så en masse små forskellige fisk i en masse farver. Vi dykkede under bådene på ankerpladsen. Vi så også 2 havslanger, 1 barracuda, en form for en kuglefisk og andre dykkere. Far tog GoPro kameraet med ned, så vi har nogle optagelser. Vi har også lært nogle dykkerfingertegn.

Imens vi dykkede blev mor på land med Sif og de osede i butikker. Sif fik lov at handle en ny bamse ud af de mange hun havde set på den anden dag, det bliver nok det store æsel. Senere på dagen skulle mor, far og Sif ind at handle. Imens blev CH og jeg på båden. Jeg skrev dagbog, mens CH læste Harry Potter. Jeg fik også læst lidt Harry Potter. Ch lavede saft og jeg skar noget vandmelon. Til sidst opdagede vi at de andre var på vej tilbage, og så fik vi ellers lidt fart på med at få det ryddet af vejen, for vi vidste nemlig ikke om vi måtte. Da de andre kom tilbage sagde de at Kinasupermarkedet havde lukket, så vi spiste rester til aftensmad og det smagte rigtig godt.

D. 9. november

Kære dagbog I dag går turen til Colombia via Curacao, men først skal der lige ordnes nogle forberedelser. Vi har været inde og hente den nye Yamaha 15 hestes påhængsmotor, og nøøøj hvor er den sej! I dag er også den første dag hvor jeg har kort hår. Vi sejlede den første tur med den nye motor, og kunne komme op og plane med os alle 5. Da vi kom tilbage på Gormen badede vi en sidste gang i det klare vand ved dejlige Bonaire. Så clearede vi ud og stak til søs. Colombia here we come! Ps. Mor og far ændrede mening, så den Dominikanske Republik here we come!

D. 24. november

Hej dagbog I dag gik vi en tur ind til byen Baharona som ligger på den Dominikanske Republik. Der var faktisk ikke så langt som jeg troede. Da vi kom til byen gik vi op ad en af de større gader. Jo længere vi gik op ad gaden jo flere små boder var der. De solgte alt fra tøj, dyneting, slik, konserves, frugter, bønner, rødder og fake Gucci flipflopper. Vi besluttede at bevæge os ind i en lille smal sidegade der lå mellem to høje huse. Vi fortsatte hen ad den lille sidegade og kom ind i et meget lokalt labyrintmarked! Der var ikke meget plads til at gå, bare sådan nogle små stier, med boder på begge sider. Mange af boderne solgte rødder, bønner, linser, frugter og grøntsager, men der var også nogle boder der solgte kylling, hjerner og indvolde. En dreng gik rundt på bare tæer, og prøvede at sælge de to levende høns han havde under armene. Der kørte også knallerter og motorcykler inde på de små labyrintstier. Da vi kom tilbage på båden lavede jeg matematik og så tog vi ind på den lille strand for at bade. Da vi var færdige med at bade og havde afsaltet os, sejlede vi ind til den lille cafe og drak lemonade juice, og spiste panaritas, som er noget de spiser her ude. Det minder lidt om toast.

D. 13. december

Hej dagbog I dag vågnede vi op og stemningen var god. Jeg var i gang med at rede mit hår, da far oppe fra cockpittet råber at Hubert er væk (dårlig spøg tænker man så), men næh nej. Hubert er væk! Ja, helt væk, så han ikke kan spottes nogle steder, og når det er sagt, er alt vores snorkeludstyr der lå i Hubert + den nye Yamaha 15 hestes påhængsmotor også væk. Fuck fuck fuck og pis og lort! Efter den dårlige nyhed var stemningen rigtig dårlig ombord. Vi besluttede os for at sejle ud og lede efter Hubert, selvom chancen for at vi fandt ham var temmelig lille. Talanoa var søde at tage med ud at lede. Da vi var på vej var der ingen der rigtig troede på at vi ville finde eller få øje på ham, men pludselig råbte mor og far fra cockpittet at de kunne se ham. Vi fik Hubert fortøjret til Gormen igen. Resten af turen snakkede vi om hvor heldigt det var at vi lige var stødt ind i ham, når han kunne være drevet af helvedes til. Vi mødte også en fiskerbåd, som roede hen til os i en lille robåd. Vi købte tre fisk af dem. Om aftenen spiste vi ovre på Talanoa. Det var ret hyggeligt. Sif og jeg gav en lille violinkoncert, og Martin blev rørt til Bachs Air suite no. 3 II. sats, da den mindede ham om hans mor som også havde spillet klassisk violin, men nu er død af kræft.

D. 15. december

Hej dagbog I dag tog vi endnu en gang ud på revet for at snorkle, denne gang tog vi på ydersiden. Der var mega mange fisk. Vi så også en nursehaj. Den var ret sej. Den lå mellem nogle koraler, men da far dykkede ned for at tage et nærbillede af den svømmede den væk. Der var også 2 great barracudaer. Jeg er mere bange for barracudaer end hajer. Da vi kom tilbage startede jeg med at hækle et tæppe, og det er noget af et arbejde. Mens vi har været afsted har jeg tænkt nyt til mit værelse hjemme og lavet indretningsplaner mindst fem-seks gange. Talanoa kom forbi til hygge på Gormen.

God jul til jer alle derhjemme – I hører fra mig igen i det nye år🤶

3 thoughts on “Alva – uddrag fra en dagbog

  1. Tak Alva for et dejligt indlæg om jeres spændende tur. Og nogle fine billeder ( vi glæder os til at se dit korte hår, kan ikke ses på billederne).
    Knuz og kram fra Morfar og Mormor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s