Den 20. juni 2022 – 10.59UTC

Gormen befinder sig lige nu på position Lat: 37.422772 Long: 41.812072 hvilket er 1174 SM fra Bermuda og med 630 SM tilbage før de kan anduve Horta på Azorerne.

Turen har indtil nu budt på meget afvekslende vejr fra vindstille til storm og under det værste uvejr fik de en del vand i båden… Måske via lugen i dørken i cockpittet, måske via mastekraven, måske et andet sted?

Men nu er der faldet ro over feltet, vandet er stoppet med at trænge ind og besætningen fik sig et halvvejs bad i forgårs.

ETA Horta 26. juni 2022, 08.00UTC

Fortsat god tur⛵️😊

3 thoughts on “Den 20. juni 2022 – 10.59UTC

 1. Det ser på vejrmodellen ud til, at Azorerhøjtrykket langsomt vil bevæge sig sydpå. Lige nu med vinden i øst kan de derfor krydse mod nord-nordøst på styrbord halse imod højtrykkets centrum, og så vende over på bagbord og holde mod Horta, når vinden drejer mod nordøst og senere nord… hvis modellen viser sig at holde stik.

  Sejlerhilsen og blot et tip fra Henrik – som sejler Drabant 38 og mødte Gorm den Gamle i Gudhjem før I tog afsted, vist i 2016. Min stedfar var Henrik Gormsen, bror til Knud Gormsen, som havde rødt skæg og en italiensk nabo og derfor døbte sin Kaskelot Barbarossa; som nu altså hedder Gorm den Gamle alias Gormen. Tak for gode historier og erfaringer fra jeres togter 🙂

  Kh Henrik

 2. Hej Henrik.
  Godt at høre fra dig😊
  Pierre har tidligere i dag netop sendt mig den samme routing som du foreslår så han har set vejrudsigten😊
  Efter Barbarossa som skibet ikke måtte hedde efter salget faldt navnet på Gorm den Gamle. ‘Gorms (Gormsen) den gamle)
  Tror det var tanken bag.

  Vi har den dag i dag tæt kontakt til Uffe Karlsen som købte båden af din ‘onkel’ – det har været en fantastisk overtagelse, en fantastiske historie ig vi elsker at fortælle videre om Gormens meritter.
  Desværre er vi meget travle pt sp det knivmber med lange beretninger men i 2028 tager vi afsted igen sp bliv endelig hængende🤗
  Måske ses vi i Dragør eller på Bornholm en dag. Bank endelig på hvis du ser Gorm den Gamle i havnen – måske er vi ombord☺️
  Jonas

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s