Om os

Vi er en familie på 5 som bor på Bornholm, tæt på havet lidt udenfor Gudhjem.

Jonas (far 43 år), Maja (mor 35 år), Alva (storesøster 7 år), Carl Holger (midterste bror 6 år), Siffrine (lillesøster 2 år)

Gården som vi bor på købte vi i 2004. På det tidspunkt var vi skolelærere begge to og havde ingen børn.

Vi forlod en lille, meget hyggelig, toværelses lejlighed på Østerbro i København til fordel for en stor 5-længet bindingsværksgård, med en masse projekter, men med havudsigt, fred og ro…

Billedet her er af ældre dato…

IMG_1508

Denne hjemmeside handler ikke om arbejdet med gården, alle veteranbilerne, de to andre både vi har stående, restauranten eller nogen af de andre projekter vi har gang i. Men i billedgalleriet er der en mapper der hedder “livet ved siden af”. Her har vi samlet en masse billeder i håbet om at kunne illustrere hvad det er vi ellers går og roder med samt hvad vi ikke får tid til at rode med…

Link til billedgalleriet findes øverst i det grønne felt eller ved at trykke her:

http://galleri.gormdengamle.com/#!home

I 2007 stoppede Jonas som skolelærer og gik ind i restaurationsbranchen. Et skift som har resulteret i at Jonas nu driver vores egen familierestaurant i Gudhjem om sommeren imens Maja  arbejder som skolelærer på 10. klassecenteret i Rønne.

Rent logistikmæssigt, og i forhold til børnene,  passer det os rigtig godt at vi har travlt på forskellig tid af året. At få tid til at holde fri på samme tid kniber det dog lidt med…

Vi er en familie som gør det vi har lyst til… selvfølgelig kan økonomi være en begrænsning, men med de rette prioriteringer og med lidt planlægning (og hårdt arbejde) tror vi på at det meste er muligt.

I stedet for at drømme sig igennem vores liv har vi sat os som mål at leve gennem vores drømme.

Denne indstilling er en af grundende til at vi i august 2013 valgte at købe “Gorm den Gamle” den 1. kaskelot produceret af den danske bådebygger Peter Bruun (www.peterbruun.dk). Dermed blev en af Jonas’s store drømme gjort til virkelighed og en anden stor drøm kom indenfor rækkevidde, nemlig at tage på langfart med hele familien.

Denne hjemmeside omhandler hvordan vi forbereder og planlægger vores første langfart i Gorm den Gamle. Afrejsedatoen er sat til den 25.juli 2016 og selvom det kan virke langt væk er vi nu glade for at vi har god tid til alle de forberedelser af både skib og besætning som er nødvendige for at det skal blive en god tur.

Vi håber I vil følge med os på tur og vi svarer meget gerne på spørgsmål her på siden.

De bedste sejlerhilsner

Besætningen på Gorm den Gamle