På togt med Gorm den Gamle

Går vi ikke næsten alle sammen med en drøm om at vende ryggen til dagligdagen og tage med familien på eventyr??

Efter i mange år at have talt om forskellige muligheder for at komme afsted valgte vi i sommeren 2013 at rykke et vigtigt skridt nærmere vores store drøm om at komme ud i verden i en længere periode, hele familien samlet – vi købte båd!

Gorm den Gamle som tidligere har været en tur i caribien med skipper Uffe Karlsen, var til salg og drømmebåden blev en realitet.

Nu blev der for alvor pustet liv i planerne om at komme afsted og allerede 2 måneder efter var den første skitse til en sejlrute en realitet.

Turen skulle gå fra Danmark gennem Kielerkanalen, den engelske kanal, Biscayen, Maidera, Grand Canaria, Kap Verde, Caribien.

En tur som ligger tæt op ad den tur GDG sejlede for snart 30 år siden!!

 Caribien 2016

Ovenstående kort viser ruten som den i store træk er planlagt. Nedenunder kan man se sejlplanen beskrevet med ca datoer, ca ankomster og tilbagelagte sømil for de enkelte stræk.

Maidera er sat ind på kortet, men figurerer ikke på sejlplanen herunder. Om Maidera bliver en del af det endelige togt vides ikke med sikkerhed. et kommer lidt an på vind og vejr og besætningens beskaffenhed når vi ejler fra Lagos i det sydlige Portugal.

Sejlplanen har også South Hampton som udgangspunkt for krydsningen af Biscayen, men det kan lige så godt være Brest i Frankrig som kortet viser. Det kommer her meget an på vind og vejr i den Engelske kanal.

På togt med Gorm den Gamle

%d bloggers like this: