Ukendt kaskelot

Imens besætningen på Gorm den Gamle tæller ned til vinterens eventyr i det Caribiske hav skal bi også have hverdagen herhjemme til at fungere. 

Det meste af tiden går med arbejde på restauranten samt klargøringen af S/Y Thyra. Minimatroserne passer deres skole og fritidsaktiviteter og i et par dage er vi stukket af til Holbæk camping for at bakke op om den ældste minimatros violinspil. 

Alva skal give koncert med sit orkester til en stor udendørs koncert i Holbæk strandpark i morgen og det skal vi selvfølgelig overvære. 

Campingpladsen ligger heldigvis meget tæt på Holbæk Marina som selvfølgelig skulle studeres lidt nærmere.

Vi spottede denne fine kaskelot som står på land og øjensynlig et et stykke fra søsætning. Men linjerne er lige fine og vi kan næste ikke ha at der ligger en søster til Gormen som ikke får sejlet!!


Aller mest har man lyst til selv at kaste sig over projektet – men jeg tror vi har rigeligt lige nu😅

Gad vide hvem der ejer dette prægtige skib? Hvad er dets historie? Og hvad er fremtidsudsigterne for det?

Hvis der er nogen af jer derude der ved noget, så kommenter gerne på dette indlæg. 

Mange hilsner 

Gorm den Ganle

6 thoughts on “Ukendt kaskelot

 1. Ja-ja Jonas !
  Der er mange dejlige skuder derude, …og for at holde os til dem man kan sejle med…så holder dette statement:
  “ The perfect boat is not the one you dream about, it is the boat that take you cruising “
  ….og måske også i andre sammenhængende.
  Hils familien.
  Niels

 2. Hej Jonas

  Jeg ligger lige nu i Holbæk marina , blæst inde Og var oppe kigge på den kaskelot, den ser lidt hærget ud og trænger til en stor tur, jeg kender ikke historien bag den , men ved den har sejlet meget. Talte med havne foged her, men kendte ikke til dens historie, endsige hvem der ejede den .

  Gert Vind stød 19,8 m/s

  Sendt fra min iPhone

  > Den 19. jun. 2019 kl. 18.23 skrev Vores Kaskelot – Gorm den Gamle : > > >

  • Min far – Per Jakobsen – byggede “Odin”. Det tog 7 år og den stod færdig i sommeren 1977.
   Jeg har tilbragt alle mine sommerferier på båden. Dengang hed den Penelope og lå i Rungsted Havn på bro 11. Båden var rød, bunden var hvid og vandlinjen blå 🙂 Min far købte træpluggen fra Per Brun i Kvistgård, som han derefter støbte glasfiber udenpå. Derfra byggede han hele båden op selv. Kølen købte han vist også af Per Brun. Min far måtte desværre sælge båden for omkring 15 år siden pga sygdom. Men til den dag han døde i september 2019 var den hans “tredje barn”. Han ELSKEDE den båd. Og dengang han ejede den, blev den passet og plejet og sejlet og brugt. Den har ikke være på “rigtig” langfart i vores familie. Men ture rundt i hele Danmark, Nordtyskland og den Svenske Skærgaard.

 3. Jeg jagter netop en kaskelot som opgradering fra Grinde. Jeg har efterlyst Odin på Facebook og kontaktet havnen. Efter en uges tid fik jeg besked om at Odin faktisk er kommet i vandet i sommer og ejeren er glad og vil beholde båden.
  Så den er i fuld vigør 🙂

  Mvh Kåre

 4. Min far – Per – byggede “Odin”. Det tog 7 år og den stod færdig i sommeren 1977. Jeg har tilbragt alle mine sommerferier på båden. Dengang hed den Penelope og lå i Rungsted. Bunden var hvid og vandlinjen blå 🙂

 5. Should Odin offered for sale, I am very much interested! So the hull of “Penelope” was built by Peter Bruun and Per Nielsen made the interior himself? Best regards, Olav

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s